REFLUKS & SILENT REFLUKS

Baby der ligger ned og græder

Refluks & Silent Refluks

Gylp er normalt hos et nyfødt barn og mængde og hyppighed er individuelt. Vi ved at det er en måde for barnet at regulerer mængden af mad når mavesækken udvikles.

Nogen børn gylper mere end normalt og det kan give dem gener når mavesyre kommer op i spiserøret dette kan give barnet ubehag. Når gylpen giver gener og symptomer og mængden er mere end normal betegnes det som Gastroesophageal reflux disease (GERD) Silent refluks er når gylpen bliver i mund eller spiserør og der høres at noget skulper på barnet og barnet vil typisk lave mange synk. Ved GERD og silen treflux vil der typisk være mere utilfredshed end normal og symptomer er typisk værst efter måltid eller i den liggende stilling. Barnet søger typisk brystet som en trøst og har en tendens til at overspise. Barnet finder ro og har det bedst på mor og far og vil ikke lægges fra jer.

Symptomer på refluks has baby og spædbørn

Hoste eller hvæsende vejrtrækning, uro i kroppen og tendens til at bøje bagover (flitsbue), dårlig ånde (lygter surt), kolik, hvid belægning på tungen, smaske og synke lyde i liggende stilling 

 

Der er forskellige årsagerne til udfordringer med refluks og silent refluks hos, spædbørn og babyer

Hvis mavesækken har en overproduktion af mavesyre forsager det mere ubehag i spiserøret og giver barnet flere symptomer og ubehag. Lukke funktionen mellem mavesæk og spiserør kan variere fra barn til barn, hvis funktionen ikke er optimal er tilbageløb mere sandsynlig. Mellemgulvet (diafragma) og de nedre 6 ribben har en vigtig relation fordi spiserøret går gennem en åbning i mellemgulvet og spændinger kan påvirke refluksen. Lukke musklerne får nervesignaler fra nakke og nedre del af kraniet så spændinger i dette område kan medvirke til refluks. I nogen tilfælde er medicin nødvendig i en periode.