NAKKESMERTER

Middelalderen kvinder sidder ved computer og tager sig til nakken og giver udtryk for smerter

NAKKESMERTER

Nakkesmerter defineres som smerter i området omkring nakken. Det vil sige øvre del af ryg, opad mod hovedet og udover skuldrene, men kan også stråle til hoved, ansigt, skulder og arme. 

Nakkesmerter kan inddeles i undergrupper som eks. hold i nakken, myoser, diskus prolaps, piskesmæld, degenerativ forandringer (slidgigt)

Nakkesmerter kan også være refereret fra andre steder i kroppen som problemer med lever, galdeblære, mavesæk mm. vejrtrækningsproblemer eller kronisk hoste. Problemer kan også komme ved uhensigtsmæssige arbejdsstillinger, overbelastning og stress  

 

Du behøver ikke at leve med nakke smerter 

20% af os alle har jævnligt nakkesmerter

De fleste af os har en hverdag med stress og jag, hvor vi ofte opholder os i samme stilling. Kroppen er lavet til bevægelse og har brug for variation i løbet af dagen, så få gode ting og gode vaner kan gøre en stor forskel. 

Smerter er en del af kroppens alarm system og typisk en måde at fortælle at noget ikke er optimalt eller har behov for at ændre stilling eller bevæge sig på en anden måde. I en travl hverdag kan man hurtig overhøre de signaler som kroppen fortæller og reagerer først når det er for sent