KÆBESMERTER

Kvinde med ondt i kæben og er påvirket af at det gør ondt

KÆBESMERTER

Kæben forbindes typisk med at tygge, gabe eller tale, men kæben har også en indvirkning på nakke, hoved, øre, balance og holdning. Mange har nok prøvet at kæben siger lyde eller kan føles træt eller endda smertefuld, hvis kæben driller er det noget vi lægger meget mærke til og tager en stor del af vores fokus i løbet af dagen.  

Det er vigtig at lave en korrekt vurdering om det reelt er kæben eller om dine gener kan kommer andre steder fra som eks, tænder, stress, nakke og hals eller længere ned i kroppen. 

Kæbe problematikker kan også give gener andre steder i kroppen, som eks hovedpine i tinding området, øre gener, skulder og hals smerter.

Efter en vurdering bliver der lagt en plan for hvordan det videre forløb skal tilrettelægges, nogen gange skal du ændre dine mundvaner i en periode som eks, undgå at gabe for højt, begrænse tyggegummi og hårde madvare. 

En osteopat kan anvende en række forskellige teknikker og tilgange til behandling af kæbesmerter. Nogle af de mulige metoder, som en osteopat kan bruge, kan omfatte:

  1. Undersøgelse af kæbemuskler og led: Osteopaten vil undersøge og vurdere din kæbe og omkringliggende strukturer for at identificere eventuelle problemer med muskler, led eller andre væv.

  2. Manuelle teknikker: I osteopatien anvendes manuelle teknikker, såsom blide strækøvelser, massage og manipulation af muskler og led for at lindre spændinger og reducere smerter i kæbe og omkringliggende områder.

  3. Sammen finder vi øvelser, der kan hjælpe med at styrke og stabilisere kæbe- og nakkeområdet.

  4. Rådgivning om livsstil og ergonomi: vi  giver råd om faktorer, der kan bidrage til kæbesmerter, såsom dårlig kropsholdning, tand pasning 

  1. Sammenarbejde med andre behandlere: Hvis din osteopat finder ud af, at dine kæbesmerter skyldes en underliggende medicinsk tilstand, kan de henvise dig til andre specialister som en tandlæge eller en øre-næse-hals-læge.
 
 

Det er vigtigt at bemærke, at resultaterne af osteopati-behandling kan variere afhængigt af årsagen til dine kæbesmerter. Derfor er det vigtigt at konsultere en kvalificeret osteopat, der kan give en grundig undersøgelse og udvikle en behandlingsplan, der er skræddersyet til dine specifikke behov.

Ofte stillet spørgsmål

Hvorfor vælge osteopati ?

A small river named Duden flows by their place and supplies it with the necessary regelialia. It is a paradise

Hvordan behandler en osteopat ?

A small river named Duden flows by their place and supplies it with the necessary regelialia. It is a paradise

Hvad er en osteopat ?

A small river named Duden flows by their place and supplies it with the necessary regelialia. It is a paradise

Anatomisk billede der viser kæbemuskler og de typiske steder hvor smerte kan fremkomme