FLADT BAGHOVED

mother hand touching newborn baby head on bed at home.Family, love and protection concept

FLADT BAGHOVED

“Fladt baghoved” eller plagiocephali er en tilstand, hvor barnets kranie danner et fladt område typisk på bagsiden af hovedet. Fladt baghoved er blevet mere almindelig fordi sundhedsstyrelsens anbefaling om at babyer skal sove på ryggen. Faldt baghoved kan skyldes en lang række faktorer, herunder at barnet har en foretrukken position, når det sover eller ligger ned, eller det kan skyldes en vanskelig fødsel. Kraniet er sammensat af flere forskellige plader der er mobile i en tidelig alder. Derfor er det vigtig at være opmærksom på dit barns hoved facon, og hvis der er skævheder er det nemmere at rette i en tidelig alder.

Babyer og børn er under hurtig udvikling både kognitivt og fysisk, derfor er der stor forskel på hvordan børn skal behandles og ikke alle skævheder behandles på samme måde.

Skævt baghoved

Babyer skal ikke have ondt. Gråd og kropssprog er barnets måde at kommunikerer og fortælle at noget generer derfor er det vigtigt at reagerer hvis dit barn græder mere end normalt eller ikke kan finde ro

Når det kommer til fladt baghoved, kan osteopati være en effektiv behandlingsform. En osteopat vil først foretage en grundig undersøgelse af barnets kraniet og nakke for at vurdere, om der er nogen blokeringer eller ubalancer, der kan bidrage til tilstanden. Derefter vil osteopaten bruge specifikke teknikker til at hjælpe med at genoprette mobiliteten i nakken og kraniet, samt forbedre blodcirkulationen til området.

Graviditet og fødslen kan være en hård start på livet. Der kan være begrænset plads i livmoderen, så barnet ligger lang tid i samme stilling, dette kan medføre at barnet fødes med skævheder eller spændinger der kan være generende.

Under behandlings seancen forgår det på barnets præmisser, så hvis der er behov for pauser er der tid til dette. Typisk forgår behandling på briks men kan også være oppe hos forældre eller mens der ammes.